free bootstrap themes
Mobirise

Micimackó csoport

Kovácsné Garai Zsuzsanna és Szőnyi Judit óvónénik, immár 17. éve dolgozunk a csoportban. Munkánkat ugyan ennyi éve segíti Gazsóné Katona Tünde dajka néni.
Hogy milyenek vagyunk?
Kicsik is, meg nagyok is, több mint 16 éve vegyescsoport.
    Eleven, vidám, nyüzsgő csoport. Gyermekeinkre jellemző az egymás iránti tisztelet és 

Mobirise

elfogadás. Célunk, hogy szeretettel, megértő pedagógusi attitűddel megkönnyítsük a gyermekek számára az óvodai életbe való beilleszkedést, megszerettessük velük az óvodát, és a csoportból igazi közösséget varázsoljunk.
    Az óvodánk a tevékenységközpontú nevelési program szerint dolgozik, mivel ez a program a gyermekek fejlettségi szintjét veszi figyelembe, így nem okoz gondot a vegyes életkorú csoport.
    Napi tevékenységet komplexen tervezzük, mindig van egy központi téma, ami köré építjük. Ez a program lehetőséget ad számunkra, hogy a módszertani szabadságot figyelembe véve, és a gyerekek igényeit is, úgy tervezzük a mindennapokat, hogy minden gyerek számára legyen lehetőség fejlődni. vegyes életkorú csoportnak egyik előnye, hogy a gyerekek szívesen tanulnak egymástól, így hamar elérjük, hogy szívesen vegyenek részt a foglalkozásokon. .

Mobirise

    Igyekszünk a gyerekek kíváncsiságára és élményeire építeni. Legjobban a gyerekeink a zenei, ahol törekszünk a hagyományok és az ünnepek megőrzésére, a vizuális és nagymozgásos tevékenységeket szeretik.
    Régebben idejárók mindig büszkék arra, hogy ők már nagyok, és sokkal több mindent tudnak a kisebbeknél.

    Sokszor tapasztaltuk, hogy könnyebb a beszoktatás a vegyes csoportban. Egyszerre kevesebb kisgyereket kell fogadni, így mindegyikre több idő jut. A nagyobbak is sokat segítenek, főleg akkor tudnak, ha testvér, vagy ismerős. 

    A gyermekeink szüleivel segítő, empatikus, jó kapcsolatot ápolunk. Lehetőséget teremtünk, hogy betekinthessenek a gyermekeik mindennapjaiba, fejlődésébe, óvodai életébe. Mindezzel tudjuk szebbé és jobbá tenni gyermekeink óvodai életét és szeretnénk, hogy sok felejthetetlen élménnyel legyenek gazdagabbak és jó alapokat adjunk az iskolai élethez.