free web creation software

K/10606/2020.
Ügyintéző: Pap Krisztina
TÁJÉKOZTATÁS AZ ÓVODAI-BÖLCSŐDEI BELÉPÉS ÚJ RENDJÉRŐL

A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI.10.) Kormányrendelet alapján a bölcsődeék, és óvodák igazgatói határozzák meg a saját intézményükre vonatkozó speciális védelmi intézkedéseiket.
A vonatkozó jogszabályok figyelembevételével a gyáli intézmények vezetői egységesen az alábbi védelmi intézkedéseket vezetik be 2020. november 12. napjától:
- a Gyáli Bóbita Bölcsődébe, a Gyáli Liliom Óvodába, a Gyáli Tátika Óvodába, és a Gyáli Tulipán Óvodába (a továbbiakban együtt: intézmények) külső személyek nem léphetnek be, az oda járó gyermekek be-, és kiadásáról az intézmények dolgozói gondoskodnak az intézmények főbejáratánál,
- az intézményekbe érkező gyermekek testhőmérséklet mérésen esnek át a főbejáratnál, amennyiben a gyermek testhőmérséklete az országos tisztifőorvos határozatában szereplő értéket (jelenleg 37,8 C fokot) meghaladja, akkor kontroll-testhőmérséklet mérésre kerül sor, amennyiben ekkor is magasabb a gyermek testhőmérséklete a megengedettnél, akkor a gyermeket a szülőjének haza kell vinnie, és fel kell vennie a kapcsolatot a gyermek házi gyermekorvosával,
- az intézményeket csak az a gyermek látogathatja, aki egészséges, és láztalan,
- az intézményekbe érkező szülők az intézmény megközelítésekor kötelesek maszkot viselni, olyan módon, hogy az a szájat és az orrot folyamatosan eltakarja, amennyiben az intézmények főbejáratánál várakozásra kerül sor, akkor a 1,5 m védőtávolság megtartása is kötelező,
- a Gyáli Bóbita Bölcsőde épületében a babakocsik és egyéb gyermek járművek tárolása tilos,
- kivételesen – különösen a gyermek fejlődésével kapcsolatosan sorra kerülő megbeszélésre-, előre az intézményvezetővel egyeztetett időpontban – belépő szülő/törvényes képviselő az intézménybe lépéskor köteles kézfertőtlenítést végezni, és az intézményben való tartózkodás alatt végig köteles maszkot viselni, olyan módon, hogy az a szájat és az orrot folyamatosan eltakarja.
- a szülőkkel/törvényes képviselőkkel való kapcsolattartás alapértelmezett módja elsősorban az elektronikus-, és telefonos kapcsolattartás.

Fokozottan számítunk együttműködésükre, mellyel sokat segíthetünk, hogy minél zökkenőmentesebben élje meg gyermekük ezt a helyzetet.

Gyál, 2020. november 11.

Pápai Mihály
polgármester

Elérhetőségeink

Képgaléria

Galéria Galéria Mobirise

Nyitvatartás

Hétfőtől-Péntekig :
6:00 - 18:00 
Szombat, Vasárnap: zárva